Vannskjæring

Vannskjæring er en metode som benytter seg av vann til å skjære med. Vann blir med høyt trykk presset ut gjennom en liten dyse, som former en tynn, kraftig og skjærbar vannstråle. I de fleste tilfeller blir sand tilført vannstrålen, noe som gjør at man kan skjære gjennom harde materialer som metall, glass og stein. Dette kalles for abrasiv vannskjæring. Det er også mulig å vannskjære uten å tilsette sand, men denne metoden gjelder kun for myke og tynne materialer.

Vi tilbyr to typer vannskjæring: Tradisjonell vannskjæring og mikrovannskjæring. Teknikken er den samme, men i mikrovannskjæring brukes tynnere vannstråle og finere sandkorn. Dette resulterer i penere kuttflater, ekstremt høye toleranser og mindre kuttradie (utgjør stor forskjell i f.eks innvendige hjørner/vinkler).

De fleste materialer kan vannskjæres: Rustfritt/vanlig stål, aluminium, gull, sølv, kobber, titan, plast, gummi, glass (ikke herdet), keramikk, stein, karbonfiber, etc.

  • Vannskjæring kutter med vann, og genererer ingen varme eller mekanisk påkjenning i materialet man skjærer i.
  • Nesten alle materialer kan vannskjæres. Ikke-ledende og reflekterende materialer kan også vannskjæres.
  • Både tynne og tykke materialer kan vannskjæres.
  • Vannskjæring gir ingen eller lite etterarbeid. Dette gjelder spesielt for mikrovannskjæring. Våre to metoder dekker de fleste behov, og avtales alltid på forhånd.

Det kommer helt an på hva du skal lage og hvilken nøyaktighet/toleranse du krever. For noen blir mikrovannskjæring overflødig, mens for andre er det helt nødvendig. Vi anbefaler alltid den metoden som passer best, ut ifra dine behov.

Vi har høy kompetanse i faget, og har det siste på markedet av utstyr og maskiner. Vi sørger også for å regelmessig kontrollere og vedlikeholde alle maskiner og utstyr, slik at alt vi produserer alltid holder den samme, høye standarden.